Zangeres

 

Ilse van de Kasteelen , sopraan, is regelmatig te horen als soliste in oratorium, recitals en ( hedendaags ) muziektheater. Na haar conservatoriumopleiding aan het  Amsterdamse- en Hilversumse Conservatorium studeerde zij bij Herman Woltman, Max van Egmond en Kevin Smith. Ze zong nederlandse- en wereldpremieres, maakte radio-, t.v.- en c.d.opnamen en was te horen bij diverse festivals. Haar opera debuut maakte zij in 1987 met de vrouwelijke hoofdrol in Progress Passion, een opera van Taller Amsterdam, uitgevoerd in het Muziektheater te Amsterdam, m.m.v. diverse solisten, het Nederlands Kamerkoor en het Nederlands Blazersensemble o.l.v. Lucas Vis. Ze was gast bij het Noord Hollands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en verschillende ensembles waaronder het Nieuw Ensemble, het Ives Ensemble, het Xenakis Ensemble en improviserende ensembles zoals het Ab Baars Trio en het Ig Henneman Tentet.

Bij het Koninklijk Concert Gebouw Orkest zong zij een van de sopraanpartijen in Clocks and Clouds van Ligeti, o.l.v. Esa-Pekka Salonen en 'bedelzuster' in Suor Angelica van Puccini, in een van de Kerst Matinees, o.l.v. Riccardo Chailly.

Zij zong de rol van Amor in 'Orfeo Aqua', in het Fries Festival in 2000 ( Orfeo ed Euridice van Gluck ).  De meest recente rollen waren die van Queen Mary in de opera 'The meeting / Mary and Elizabeth I' met Charlotte Riedijk als haar tegenspeelster Queen Elizabeth I en Judith in Blauwbaards Burcht van Erker/Fondse bij het Kameropera Festival Zwolle (April 2010)

 

Ilse als Queen Mary

 

Ilse als Mary Stuart

Foto Hermien Lam

Suor Angelica

 

'Bedelzuster' in Suor Angelica van Puccini

Ilse in Suor Angelica

Orfeo ed Euridice

 

Ilse (Amore) met Gary Boyce als Orfeo en Stefanie True als Euridice

 

Ilse als Juliana

Foto: Leo van Velzen

 

Juliana, Bernand en prinsesjes

Koningin Juliana, prins Bernard en prinsesjes voor Paleis Soestdijk